Studiuesit ju japin një lajm të mirë lidhur me aktivitetin seksual.

Ata bëjnë me dije se rritja e dëshirës seksuale varet shumë nga konsumimi i mollës dhe ndihmon në arritjen e orgazmës.

Kërkuesit morën në shqyrtim 731 gra mes moshës 18 dhe 43 vjeçe dhe dolën në përfundimin se femrat që konsumonin më shumë mollë kishin një jetë seksuale shumë herë më të mirë se ato të cilat konsumonin më pak.

Sipas studiuesve kjo shpjegohet me faktin se molla mbanë pushtetin e rritjes së epshit natyral, pasi përmban phloridzin flavonoide të cilat kanë aftësinë të imitojnë hormonin seksual të femrave.

Gjithashtu përmban antioksidantë dhe kimikate të quajtura Polyphenols, që ndihmojnë ne rritjen e fluksit të gjakut në vaginë duke e bërë më të lehtë arritjen e orgazmës. j.j