Këtë javë Evropa po përvëlohet nga një valë e nxehtë e paprecedent, me temperatura që sipas meteorologëve arrijnë 40 gradë, nga Spanja në Zvicër, nga Franca në Gjermani. Përveç temperaturave të perceptuara, të cilat do të arrijnë deri në 47 gradë, për shkak të lagështisë, në disa rajone një tjetër rrezik janë zjarret.

Në Francë, njerëzit i frikësohen ripërsëritjes së efekteve vdekjeprurëse si në vitin 2003. Në hapësirat publike po shpërndahen falas shishe me ujë Në Pragë cisternat komunale nëpër rrugë, janë në punë me kapacitet të plotë. Në Romë, turistë që kërkojnë të freskohen në burrimet e Trevit

Vala e të nxehtit me nofkën ”Ulla” po përshkon gjithë Gjermaninë dhe temperaturat kanë tejkaluar vlerën 40 gradë Celsius. Sipas shërbimit gjerman të motit DWD, se rajonet e vetme që u kursyen nga nxehtësia ekstreme ishin përgjatë Detit të Veriut, ku temperaturat mbeten 29 gradë Celsius.