Deri në datën 15 gusht, Shqipëria pritet të karakterizohet nga ditë të nxehta dhe të thata, ndërsa rrebeshe të izoluara shiu mund të ketë gjatë mbrëmjeve por vetëm në zonat

Sipas sinoptikanëve, temperaturat pritet të kalojnë 39°C gjatë javës së dytë, pra nga data 7 deri në datën 14-15 gusht.

Vala e të nxehtit që do të godasë vendin gjatë kësaj periudhe mund të jetë e rrezikshme për qytetarët kështu që këshillohet të tregohet kujdes ndaj ekspozimit në mjedise të hapura gjatë orëve të mesditës.

Zonat ku priten temperaturat më të larta janë Shkodër-Lezhë, Tiranë-Elbasan, Berat-Kuçovë dhe Gjirokastër.