Emergjencat Civile njoftojnë se lidhur me situatën në qarkun e Korçës pas tërmetit janë evidentuar 184 banesa të dëmtuara, 60% e të cilave të pabanuara.

230 banorë janë strehuar në çadrat kolektive të ngritura duke kaluar natën jashtë, 160 në Floq, 40 në Vidovë dhe 30 në Qafëzes. Banorët janë furnizuar me ushqime dhe ujë.

Janë siguruar zonat e prekura me forca policore. Deri me tani raportohet për 8 kabina elektrike të dëmtuara nga tërmeti.