“France Football”, revista e njohur franceze që jep Topin e Artë, ka filluar të publikojë renditjen e 30 të nominuarve që pasdite, ndërsa kur të mbeten 3 të fundit, gjithçka do të zbulohet në ceremoni.
Megjithatë, një foto e listës së renditjes finale u ka dhënë fund dilemave dhe pritjes, pasi duket qartë që fitues është pikërisht Luka Modriç, me 753 pikë, i ndjekur nga Cristiano Ronaldo me 476 dhe Antoinne Griezmann me 414 pikë.