Flokët e gjata, të forta dhe me shkëlqim janë pothuajse ëndërr e të gjithëve, por jo të gjithë janë në gjendje ta arrijnë atë. Natyrisht, është e rëndësishme të mbani kokën tuaj të shëndetshme, por është gjithashtu e rëndësishme që t’i kushtoni vëmendje dietës suaj.

Çdo filiz i flokëve është i përbërë nga qelizat që përmbajnë një proteinë të fortë të quajtur keratin dhe ata duhet të ushqehen vazhdimisht me minerale dhe vitamina për t’i bërë flokët tuaj të gjatë dhe të fortë. Ne kemi listuar disa ushqime për rritjen e flokëve, të cilat ju duhet patjetër të shtoni në dietën tuaj të përditshme.

Ushqimet që duhet të hani: Vezët, spinaqi, frutat agrume, arrat, arithërat, karotat, avokado.