Facebook dhe aplikacione apo faqe të tjera të ngjashme mund të urdhërohen të heqin postime të paligjshme në të gjithë botën pas një vendimi historik nga gjykata më e lartë e BE-së.

Platformat mund të kërkojnë shembuj të ngjashëm të përmbajtjes së paligjshme dhe t’i heqin ato, para marrjes së vendimit.

Facebook u shpreh se vendimi do ngrejë pikëpyetje kritike rreth lirisë së shprehjes.

Çështja u ngrit pas një komenti fyes të postuar në Facebook për politikanen austriake Eva Glawischnig-Piesczek, për të cilën gjykatat e vendit thanë se i dëmtuan reputacionin.

Sipas ligjit të BE-së, Facebook dhe platformat e tjera nuk mbajnë përgjegjësi për përmbajtjet e paligjshme të postuara nga përdoruesit. Ndaj duhet ti heqin shpejt.

Facebook nuk është në gjendje të apelojë kundër këtij aktvendimi.