Shtrihet në 18 kuverta të pabesueshme, ndërkaq pesha e saj është 227 mijë tonelata.

Është pronë e kompanisë Royal Caribbean dhe mund t’i akomodojë gjithsej 6.680 udhëtarë të në 2.759 kabina.

Dikur ka qenë e magjishme anija Titanik, ndërkaq tani anija më e fuqishme e udhëtarëve në botë duket aq e madhe sa që nuk do të mund ta fundosnin as ajsbergët më të mëdhenj të akullit.

“Simfonia e detit” është e gjatë 362 metra dhe e lartë 72 metra.

Në ndërtimin e saj janë investuar më shumë se një miliardë euro – besoni apo jo!

Anija posedon edhe 24 pishina, andaj shanset janë shumë të vogla që të mos i shijoni të gjitha kuzhinat e botës, duke pasur parasysh që kjo anije i ka 22 restorante.

Aty janë edhe kazinotë pashmangshme, salla teatri, kinemaja, ndërkaq se kompania me rastin e ndërtimit ka menduar edhe për fëmijët është dëshmi që ata nga dhomat e tyre të gjumit në dhomën e ditës te prindërit e tyre mund të lëshohen me tobogan!