Turqia është god itur këtë të mërkurë nga disa tërmete relativisht të fuqishme, të cilat kanë vazhduar edhe gjatë ditës të sotme. Ditën e djeshme një tërmet me magnitutë 5.4 ballë të shkalles rihter ka përfshirë Turqinë perëndimore, por fatmirësisht përveç pa nikut të shkaktuar nuk ka kaluar në dëme materiale apo persona të lë nduar.

Ndërkohë, ditën e sotme të rmetet janë ndjerë edhe në kryeqytetin e shtetit turk Ankaranë. Në orët e para të mëngjesit qytetarët janë tr onditur nga një tërmet me magnitutë 3.8 ballë dhe disa orë më vonë nga një tjetër akoma dhe më i fortë 4.5 ballë. Pamjet e publikuara nga mediat lokale në Turqi tregojnë tron ditjen dhe pan ikun e shk aktuar nga qytetarët, të cilët janë la rguar menjëherë nga shtëpitë e tyre por jo vetëm. Tërmetet janë të shpeshta në Turqi pasi ajo ndodhet përgjatë një prej zonave më ak tive sizmike në botë.