Pas inci dentit me besimtaren aziatike në sheshin e “Shën Pjetrit”, Papa Françesku ka të rhequr sërish vëmendje.

 

Pas dëgjesës së përgjithshme, Ati i Shenjtë u rikthye pranë besimtarëve dhe u takua me pelegrinët në sallën Paolo VI ku entuziaste për takimin me të ishte veçanërisht një murgeshë afrikane.

Kreu i Kishës iu drejtua me fjalët: “Kam fr ikë! Ti kafshon! Do të të jap puthjen, por rri e qetë, mos kafsho” dhe më pas e përqafoi.

Situata është komentuar si një ironi nga ana e Papës për inci dentin që ndodhi natën e ndërrimit të viteve ku ai u tërhoq nga dora nga një besimtare dhe për pak u rr ëzua. Papa iu kthye besimtares i indinjuar duke e go ditur në dorë që ta lëshonte, ndërsa menjëherë pas kësaj kërkoi fa lje për ng jarjen dhe shembullin e keq duke pranuar se kishte hu mbur durimin.

Megjithatë pamjet bënë xhiron e botës dhe madje ndjekësit nisën disa peticione për dorëheqjen e Kreut të Shenjtë./Opinion.al