Ministri i Jashtëm i Ukrainës Vadym Prystaiko ka raportuar se Ukraina planifikon të hapë Ambasadën e Ukrainës në Shqipëri në vitin 2020. “Ne besojmë se ky jo vetëm që do të jetë një vit i suksesshëm i bashkëveprimit brenda OSBE-së, por gjithashtu do të jetë kulmi i marrëdhënieve midis Ukrainës dhe Shqipërisë. Këtë vit, për shembull, ne do të hapim ambasadën tonë në Tiranë. Ne kemi punuar për këtë për një kohë të gjatë. Shpresojmë se ky hap do t’i ndihmojë vendet tona të jenë sa më afër njëri-tjetrit, “tha ai në një konferencë për shtyp pas bisedimeve me Kryetarin e OSBE-së dhe Kryeministrin e Shqipërisë dhe Ministrin për Punë të Jashtme dhe Evropiane Edi Rama në Kiev.

Deri tani ambasada e Ukrainës në Greqi përmbush funksionet diplomatike në Shqipëri.