Para disa ditësh, mediat e huaja raportuan se Princ William kishte reaguar i prekur për largimin e Harryt nga roli mbretëror. Princi shprehej se dikur ai dhe Harry ishin të pandashëm dhe se gjatë gjithë jetës ia kishte shtrirë dorën. Së fundmi burime pranë ‘People’ kanë zbuluar se si ka lindur përçarja mes tyre.

Burimet shprehen se raporti mes tyre ka ndryshuar që nga momenti kur Princ William kërkoi fronin. Ndërkohë, Harry duhet të mbështestë të vëllain dhe ta ndihmonte me çfarë të kishte nevojë. Mungesa e bashkëpunimit mes tyre është detaji që ka çuar në përçarje mes vëllezërve.