Të ndodhur mes dilemash të shumta dhe shqetësimeve të vazhdueshme, një çift zviceran ka bërë një lajmërim të pazakonshëm. Gjeli që mbanin në shtëpi ua prishte qetësinë dhe shpeshherë i zgjonte nga gjumi, ndërsa pas shumë vuajtjesh, ata vendosën të shpërndanin një lajmërim në rrugë duke kërkuar që ta dhuronin gjelin pas asnjë para.

Gjeli kishte zërin e lartë në kohën kur këndonte, por gjithashtu edhe komshinjtë e çiftit të ri ishin ankuar për prishje të qetësisë.

Rasti në fjalë është dërguar deri në gjykatë nga fqinjët, pasi kënga e tij në 05:00 të mëngjesi i kishte shqetësuar gjithmonë.