Doni të viheni në punë? Provoni disa nga këto këshilla produktiviteti prej mendjeve më të ndritura dhe influencuese në botë

1 – Si shumë prej nesh, Beethoven e fillonte ditën duke bërë kafe. Ai insistonte në përdorimin e 60 fasuleve për çdo filxhan.

2 – Benjamin Franklin flinte herët e zgjohej herët edhe në vitet e tij të fundit. Mëngjeset e tij konsistonin në lexim dhe shikim për rreth një orë brenda banjove me avull. Më pas vishej e shkonte në punë.

3 – Shumë shkrimtarë e artisë të famshëm siguroheshin të hanin mëngjes. Viktor Hygo preferonte vezët e ziera.

4 – Përpara se Frojdi të shkonte në zyrë, rruante mjekrën tek berberi i tij.

5 – Agatha Christie nuk kishte kurrë një tavolinë. Ajo shkroi 80 novela, 19 drama dhe një numër veprash të shumta kudo që ulej.

6 – Ernest Heminguej shkruante në këmbë.

7 – Thomas Volfe gjithashtu shkruante në këmbë duke përdorur frigoriferin e tij si tavolinë pasi ishte 2 metra i gjatë.

8 – Disa e përdorin Starbucks vetëm për të pirë kafe, ndërsa Rainbow Rovell, autor i novelës “Elanor and Park” e shkruajti të gjithë librat e tyre në këtë zinxhir kafenesh.

9 – Richard Wright i ka shkruar të gjithë veprat e tij në stolin e parkut Fort Greene në Bruklin.

10 – Maya Angelou është e paaftë të shkruajë në mjedise të bukura. Ajo preferon të punojë në dhoma hotelesh e motelesh.

11 – Frank Lloyd Wright nuk punonte dot në presion. Ai nuk mund të punonte nëse nuk e kishte dizajnin e tërë në kokën e tij.

12 – Truman Capote tha për Paris Review: “Nuk mund të mendoj nëse nuk rri shtrirë”. Të njëjtën gjë tha edhe Proust.

13 – Kur kompozitori Igor Stravinsky ndjehej i bllokuar, ai ulej me kokë poshtë për të qartësuar mendjen

14 – Woody Allen futet në dush shumë herë në ditë kur ka nevojë për ide.

15 – Pianisti klasik Glenn Gould agjëronte në ditët që regjistronte muzikë. Ai mendonte se e bënte mendjen e tij më të mprehtë.

16 – Poeti gjerman Friedrich Schiller insistonte se era e mollëve të kalbura në sirtarin e tavolinës stimulonte krijimtarinë e tij.

17 – Shpeshherë, mjafton të fokusohesh. Shkrimtari Jonathan Franzen punonte në kompjuter duke vendosur tapa në vesh.

18 – Stephen King shkruan çdo ditë të vitit me një qëllim për të arritur 2000 fjalë në ditë. I duhen 5 orë për ta bërë këtë.

19 – Duke filluar nga viti 1950, Vladimir Nabokov shkroi draftet e para për kartat e indeksit. Ai i korigjon paragrafët dhe kapitujt me një riorganizim të shpejtë.

20 – Kur Anthony Trollope përfundoi së shkruari një libër, ai filloi menjëherë një tjetër. j.j