Komisioni Qendror i Zgjedhjeve vijon punën për zgjedhjet e 30 qershorit, duke mos e njohur dekretin e Presidentit Ilir Meta që rrëzoi 30 qershorin si datën e zgjedhjeve lokale. E ndërsa në dy mbledhjet e fundit që janë zhvilluar kryetari i KQZ-së, Klement Zguri u largua në mënyrë demonstrative duke kërkuar zbatimin e dekretit të Presidentit, sot ai veproi ndryshe duke drejtuar mbledhjen.

Në rendin e ditës ishin disa pika për miratim nga vëzhguesit afatshkurtër të OSBE/ODIHR, gazetarëve dhe operatorëve të televizioneve, por edhe disa anëtarëve të KZAZ- ve. Kryetari i KQZ-së votoi pro rendit të ditës vetëm për pikën e miratimit të 150 vëzhguesve të OSBE/ODIHR, ndërsa për të tjerat kundër.

Zguri theksoi se qëndrimin e tij për dekretin e ka bërë publik, pra që është kundër, por shtoi se institucionet nuk po i binden. “E kam bërë qëndrimin tim publik për dekretin e Presidentit. Nuk ka asnjë përpjekje nga asnjë institucion për të bërë një lexim të dekretit. Unë personalisht jam kundër vendimmarrjeve të KQZ-së. Vetëm për vëzhguesit do të votoj për të cdo vendimmarrje tjetër jam kundër” tha Zguri. Pra, pavarësisht se është kundër vijimit të punës për zhvillimin e zgjedhjeve, Zguri votoi pro pjesëmarrjes së vëzhguesve të OSBE-së në procesin e 30 qershorit, që shumica shprehet e vendosur që do të realizohet, pavarësisht dekretit të kreut të shtetit dhe bojkotit të opozitës.