Astronautët e NASA-s mund të llogarisin në një maksimum të një kategorie të oficerëve federalë GS-15, e cila është e barabartë në ushtri me gradën e kolonelit ose kapitenit të marinës.

“Paga vjetore është rreth 155,000 dollarë”, thotë ish-astronauti i NASA-s Scott Kelly.

Ai shpjegon se pas anëtarësimit në NASA, ushtarët mbeten në shërbim ushtarak, dhe kjo është arsyeja pse marrin të njëjtën pagë si ata në ushtri.

Në fakt, një astronaut-ushtar merr një pagë pak më të lartë se sa homologët e tij civilë, pasi për një pjesë të të ardhurave të tyre nuk ka tatim.

Përveç kësaj, astronautët kanë të paguar sigurimet dhe pushimet, dhe ata përfitojnë edhe beneficione nga stazhi i punës.

Një astronaut amerikan kalon gjithsej 522 ditë dhe 10 orë në hapësirë, duke fluturuar katër herë.

Para NASA-s, Kelly shërbeu në aviacionin detar në Oqeanin Atlantik, Mesdhe, Detin e Kuq dhe Gjirin Persik. Ai më vonë u bë pilot. Tani është 55-vjeç dhe është një kapiten i klasës së parë të Marinës.

Dha dorëheqje në NASA, më 1 prill 2016.