Kreu demokrat Lulzim Basha ka kërkuar mirëkuptimin e protestuesve për të pritur vendimin që do të marrë PD lidhur me vijimësinë e protestës.”Kemi thirrur një mbledhje urgjente pas shpalljes së luftës nga Edi Rama. Vendosmëria jonë nuk do të lejojë më kurrë diktatin e krimit dhe skllavin e tij Edi Rama. Beteja do të vazhdojë deri në fund, derisa të marrë fund lidhjes me krimin. Ju jeni qytetarë dhe prindër. Jeni sot ushtria demokratike. Jeni shpresa e vetme për një Shqipëri demokratike”, u shpreh Basha.