Kaq i irrituar nuk ishte parë kurrë Papa Francesku. Ditën e djeshme, më 31 dhjetori, pas meshës së falënderimit të fundvitit, Papa ka mbërritur në sheshin San Pietro në Romë.

Ai takohet me besimtarë të shumë që ndodheshin aty por një grua teksa e ka përshëndetur fillimisht e ka tërhequr Papën me forcë, gati duke e rrëzuar.

Ati i shenjtë ka pasur një reagim impulsiv ndoshta pasi ka ndjerë dhimbje duke e qëlluar disa herë tek dora në formë qortuese dhe më pas është larguar shumë i irrituar.

Imazhet janë përhapur me shpejtësi në internet duke bërë xhiron e botës dhe kanë treguar ndoshta për herë të parë Papa Franceskun të irrituar.

Më pas Papa ka reaguar duke kërkuar falje për gjestin e tij.