Deputeti i Partisë Socialiste, Erjon Braçe ka propozuar sot në Parlament se përveç vetingut në drejtësi dhe atij në politikë, të bëhet veting edhe për pronarët e lojërave të fatit.

Nga salla e Parlamentit, socialisti tha se krimi i organizuar ka hyrë në biznesin e lojërave të fatit.

Sipas tij pronarët e këtyre kompanive duhet ti nënshtrohen hetimit të pasurive , pasi sipas Braçes kanë vite që kryejë evazion fiskal.

“Krimi i organizuar ka hyrë në biznesin e lojrave të fatit. Duhet veting për të gjithë pronarët e lojrave të fatit.

Paraja e luajtur në këto aktivitete është e deri 13-17 miliardë lekë.

Ajo që bie në sy është që shifra është e njejtë, që nga 2011,-2012 dhe deri në 2018”, ka thënë Braçe.

Më tej kreu i Komisionit të Ekonomisë ka kritikuar dhe strukturat qeveritare se kanë toleruar evazionin fiskal që kryejnë lojrat e fatit prej vitesh.

“Evazioni fiskali lojrave të fatit është dramatik në këto vite me lojrat e fatit. Normat e fitimit e lojrave të fatit me zorë arrijnë në 8-9%”, ka thënë socialisti.

Dhe duke pasur parasysh akuzat mes paleve politike, se pas lojrave te fatit qendrojne eksponente te forte politike apo familjare te tyre, Vettingu dhe per lojrat e fatit pritet te shkaktoje tronditje.

Madje dhe te nderprese dhe turizem vjetor te familjareve te poltikaneve te larte.