Nga Erion Braçe

Qendra e qytetit-dhe cfare qyteti,

#SHKODRA dhe qente jane kaq shume;

Dhe ku e dashur Voltane,

mu ne dere te bibliotekes #MarinBarleti!

E kuptoj dashurine tende per njerezit dhe per kafshet, por gjeju nje strehe e dashur Voltane!

NUK MUN TE STREHOEN NE #BIBLIOTEKE VOLTANE.

Kam mbi dy ore e gjysem ne qytet dhe qente jane po aty, ne #Biblioteke.

I kena t’lexum qente ne, kujdeset #Bashkia-ishte batuta tipike shkodrane e dashur Voltane.

Te lutem,
kthehu ne pune e dashur kryetare!

E ke detyrim!

Sa di eshte individuale,

duket, e tregon, deshmon vete qyteti,

por kthehu ne pune Voltane,

qyteti kerkon pune, shume pune.

Ne disa institucione qe vizitova,

pyeta per punet e bashkise dhe mesova se ke nje mal me gjoba per pune te bera keq e mos me keq, per pune te pabera fare.

Sinqerisht nuk na duhet kjo,

na duhet puna per kete qytet!

Kthehu ne pune e dashur Voltane!
Kur eshte qyteti keshtu,

e imagjinoj se si keni lene fshatin,
duke nisir nga #pastrimi.

E ke pjese te #Bashkise se madhe tani.
Mos e harro!

Aaaa poo,

pergezime per koshat e mbetjeve,
ishin te paster sot!

Por u tmerrova se me thane qe eshte e perkohshme!

Nuk e ke zgjidhur perfundimisht as kete?!