Ndërsa partia socialiste pret nga ditë në ditë të marrin drejtimin e Bashkisë së Shkodrës, drejtuesi politik për këtë qark Ditmir Bushati tha se ‘fituesit nuk gjykohen’. Bushati u shpreh për të gjithë shkodranët se bashkia do të jetë apolitike dhe se ky institucion ka nevojë të ndryshojë.

“Është një proces analize normale që po zhvillojmë me çdo bashki dhe tani është radha e Shkodrës. Analizojmë në radhë të parë votën dhe mbi të gjitha atë çfarë e pret ekipin tonë në Bashkinë Shkodër dhe Valdrinin në krye të 4 viteve të ardhshme. Bashkia do të bëjë punën për të gjithë qytetarët dhe duhet të fillojnë disa projekte të rëndësishme sepse qyteti ka nevojë të ndryshojë dhe bashkia ka nevojë të ndryshojë”, thotë Bushati.

Sipas Bushatit Shkodra ka nevojë për një kryebashkiak të përkushtuar ndaj punëve të komunitetit dhe jo të përqendrohet tek replikat e retorikat boshe.

“Në Shkodër këtë bashki e ka drejtuar PD por është e vërtetë që qyteti është i lanë pas dore dhe nuk ka administrim lokal të punëve që u duhet tu rrish te koka dhe një kryetar duhet të jetë i përksuhtuar për punën e komuniteit dhe jo për replika që në fund të ditës kam përshtypjen se nuk i japin dicka bashkisë. Ka një qajse osbtruksioniste, dhe në një gare ku nuk ka më shumë se një kandidat është e kuptueshme se që nuk do të ketë një emocion sikurse ka një garë zakonisht. Kjo na bën dyfish më të kujdesshëm për të administruar Bashkinë Shkodër në mënyrë dinjitoze. Ka nevojë për ndërhyrje emergjente që qyteti të kapë ritmin e qytetve të tjera”, u shpreh Bushati.

Bushati ka nënvizuar pa ashtu se nuk do të ketë asnjë hakmarrje mes administratës në Shkodër.