I mbeturi gjallë nga ate.ntati në Poro të Vlorës pas mesnatës, Eno Mata ka folur për hetuesit nga shtrati i spitalit ku ndodhet në Tiranë. Ai ka rrëfyer se vra.sësit që.lluan me kalla.shnikov mbi të dhe shokun e tij Sotiraq Mëhilli, i cili vd.iq në vend, ndërsa ishin duke qarkulluar me motorr pas mesnate.

“Dolën nga ferrat papritur dhe na qëlluan me kallas.hnikov, – mësohet të ketë thënë Mata. Po ashtu ai ka vazhduar të shfajësojë veten lidhur me vr.asjen e avokatit grek në Athinë, gjatë një grabitjeje: “për ngjarjen në Greqi më kanë që.lluar. Por unë nuk kam vr.arë njeri gjatë gra.bitjes ”, ka thënë ai. Në Greqi më kanë ngatërruar me anëtarin e një ba.nde tjetër.”