Ministri i Jashtëm i Britanisë, Mark Field po përballet me pr esionin që të japë dorëheqjen pasi u filmua duke nxjerrë jashtë nga një mbledhje më dh unë një aktiviste të “Greenpeace”, që protestonte për ndryshimin e klimës.

Në videon e publikuar nga “Daily Mail” Fiel shihet teksa kap prej fyti aktivisten dhe përzë me dh unë nga një darkë në Londër.

Gjithashtu ministri e shtyn aktivisten, duke e pë rplasur tek një shtyllë.

Për të justifikuar veprimin e tij, Field tha se e kishte bërë për t’ju “përgjigjur shkeljes së sigurie”, pasi kishte pasur frikë se protestuesit mund të kishin qenë të ar matosur.