Burri 45-vjeçar nga fshati Grabian në Divjakë, i ar restuar me akuzen se ka perdh unuar mbesen vetem 16 vjecare, sapo kishte dale nga bur gu.

Arre stimi i të dyshuarit, Fatmir Jonuzi, erdhi pas disa orëve kërkim në një zonë pyjore, ku qëndronte i fshehur. Deno ncimi në polici është bërë nga një vajzë vetëm 16 vjeçe, sipas së cilës ka rënë pre e një abu zimi sek sual nga xhaxhai i saj.

Menjëherë në kërkim të 45-vjeçarit u vunë FNSH-ja e Fierit si dhe efek tivë të Komisariatit të Divjakës. Pas disa orësh kërkime ata arritën ta pran gosnin.

“Pas kallëzimit të marrë nga një shtetase 16 vjeçe se shtetasi F. J. ka kryer marrëdhënie sek suale me dhu në ndaj saj, efektivët e Komisariatit të Policisë Divjakë në bashkëpunim me FNSH Fier, pas disa orësh kërkimesh bënë të mundur kapjen dhe arre stimin e 45-vjeçarit, i cili ishte fshehur në një pyll të zonës së Divjakës”, bëhet e ditur nga policia.

I aku zuari rezulton person me precedent pe nal dhe kishte vetëm dy javë që ishte liruar nga bur gu. Historia bëhet edhe më tra gjike nga fakti se e mitura ka pak vite që ka humbur babain dhe jetonte me gjyshen. Adoleshentja i është nënshtruar ekspertizës mjekoligjore për të parë nëse është defloruar.

Përgjigjja pritet të dalë pas disa ditësh, ndërkohë që materialet hetimore i kaluan për veprime të mëtejshme Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Lushnjë. Në deklarimin e bërë në Polici, 16- vjeçarja ka rrëfyer se xhaxhai kishte nisur ta ngacmonte që prej kohës kur kishte dalë nga bur gu.

“Qëkur u lirua, më thoshte shpesh që isha bërë shumë e bukur dhe që tani isha rritur”, ka deklaruar para oficerëve të Policisë dhe në prani të psikologes vajza e abu zuar sek sualisht, e cila pas ngjarjes është marrë në mbrojtje nga institucionet shtetërore të përkujdesjes duke e strehuar në një banesë sociale.

Ndërkohë, mësohet se vetë përdhu nuesi ka katër fëmijë, dy prej të cilëve janë të gruas nga një martesë e mëparshme. Fqinjët e përshkruajnë 45-vjeçarin si person problematik, por thonë se nuk e kishin imagjinuar se do të arrinte deri në këtë pikë. “Kjo është e tme rrshme. Kemi vetë vajza. Jemi tron ditur nga ajo që mësuam. Ta dënojnë maksimalisht”, shprehet një prej banorëve të fshatit Grabian në Divjakë./Majlinda Rama/Panorama