Edison Ypi e krahason godinën aktuale të Teatrit Kombëtar me atë të një një kalbësire.
Në një status në Facebook, Ypi thotë se të kundërshton zëvendësimin e godinës aktuale me një Teatër të ri për hir të disa emrave që kanë luajtur në të, është njëlloj sikur të kundërshtosh sistemimin e Lanës që mbledh plehrat, për hir të një rrëkeje uji të pastër.
“Ta kundërshtosh zëvëndësimin e një kalbësire si Teatri famëkeq kriminal propagandistik fashisto-komunist me një Teatër të ri për hir të disa emrave që kanë lojtur në të dhe Lasgushit që ka pirë kafe atje, është njëlloj sikur të kundërshtosh sistemimin e Lanës që mbledh tonelatat e pëgërjeve të qytetit, për hir të një rrëkeje uji të pastër që vjen nga mallet”, shkruan Ypi.j.j