Dhjetëra parti janë rregjistruar dje në KQZ për pjesmarrjen në zgjedhjet e 30 qershorit, ndryshe nga PD dhe 6 aleatët e saj. Por, përveç partive, janë rregjistruar edhe disa kandidatë të pavarur, që kanë lidhje me opozitën. Ata kanë vendosur që të kandidojnë si të pavarur, pas vendimit të Lulzim Bashës e Monika Kryemadhit, për të mos marrë pjesë në zgjedhjet e 30 qershorit.

Kandidatët e pavarur1-Kurbin: Nikoll Lleshi 2-Klos: Bedri Hoxha 3- Berat: Plarent Aleksi 4- Devoll: Fezi Shaholli 5- Berat: Dhionisios Beleri 6- Sarandë: Ilir Nikolla