Sipas një studimi të ri, plakja ndryshon nga një vend në tjetrin.

Shkencëtarët kanë analizuar ndryshimet në trupin tonë që shoqërohen tradicionalisht me plakjen dhe kanë zbuluar se ato mund të ndryshojnë në mënyrë dramatike nga mosha e përmendur në identitetin tonë.

Por gjetja më emocionuese e studimit është se plakja ndryshon nga vendi në vend. Me fjalë të tjera, disa kombe plakin shumë shpejt, ndërsa të tjerë duket se rezistojnë fuqishëm me kalimin e kohës.