Është e vetmi person në Britaninë e Madhe e autorizuar për të ngarë makinën pa patentë, por orët që mund të prekë sërish timonin për mbretëreshën Elizabeth janë të numëruara, sipas ”Sunday Times”. Në fakt, pas aksidentit të princit Philip në janar, mbretëresha ka qënë nën presion nga ekipi i saj i sigurisë dhe vendosi të heqë dorë nga ngarja e makinës në rrugët e mbretërisë.

Megjithatë, një vendim i marrë me ngurrim, për shkak se sovrania është e njohur si simpatizante e makinave. Ajo shpesh fotografohet në timonin e makinave të saj sportive si ”Jaguar” apo ”Range Rovers”. Pas disa ditësh, Elizabeth mbush 93 vjeçe.

Princess Elizabeth driving her car
Mandatory Credit: Photo by Invicta Kent Media/REX/Shutterstock (8811850a)
Queen Elizabeth II driving herself to the Royal Chapel of All Saints in Windsor Park for Sunday Service via public roads
Queen Elizabeth II driving on public road, Windsor, Berkshire, UK – 07 May 2017