Tradhtia është arsyeja se përse shumë çifte ndahen – por një terapiste e seksit thotë se mund të jetë edhe çelësi për ta përmirësuar lidhjen. Terapistja e seksit, Matty Silver, pohon se tradhtia mund t’i përmirësojë lidhjet, por edhe martesat.

“Duke filluar ta kuptoni një aferë dhe mënyrën si ka ndodhur, mund t’ju ndihmojë t’i gjeni përgjigjet e shumë pyetjeve që mund të kenë qenë duke ju preokupuar”, ka treguar ai.

Ajo i inkurajon çiftet t’i diskutojnë të gjitha gjërat pas ngjarjes së tradhtisë, para se të merrni ndonjë vendim për ndarje apo vazhdim t lidhjes/martesës.