E keni degjuar ndonjehere qe per te mbajtur larg ogurin e keq, te vendosni ne dore nje pe me ngyre te kuqe?

Ky simbol përdoret për te mbajtur larg fat k eqësitë.

Me këtë ata besojnë se një fije e kuqe peri mbron nga syri i keq dhe nga keqdashësit.

Kjo fije peri konsiderohet me aftësi të fuqishme kundër syrit të keq, njerëzit e përdorin shumë. Vendosja e saj gjithashtu në dorën e djathtë tregon se vajza është e pamartuar.

Të tjerë besonin se fija e kuqe e perit ju jepte siguri dhe i ndihmonte të ishin të suksesshëm.