Kriza e monedhës turke ka nxitur diskutime rreth qëndrueshmërisë së investimeve të Ankarasë në Ballkanin Perëndimor, ku Turqia po bën përpjekje për të shtuar ndikimin në konkurrencë me Bashkimin Evropian që po përballet me probleme të brendshme, si dhe me Kinën e Rusinë.

Që nga viti 2002, investimet turke në Ballkan kanë arritur në 3 miliardë dollarë dhe Turqia është ndër 10 partnerët më të mëdhenj tregtarë për Serbinë dhe ndër tre të parët për Kosovën.