Viti 2019 iku dhe bashkë me të u mbyll një dekadë. 2020-ta shënon startin e një dhjetëvjeçari të ri, me pritshmëri të larta, edhe në futboll. Në një kapërcyell të tillë bëhen edhe bilance, evidentohen fakte që mund të mbeten në histori. Kështu, referuar numrit më të madh të pikëve të grumbulluara nga një skuadër futbolli e kontinentit tonë për dekadën që u mbyll, ne po bëjmë një renditje me shtatë më të mirat.

Nga Barcelona, që qëndron në “Olimp” të këtij klasifikimi, me 1401 pikë në 600 ndeshje, deri te Manchester City, me 1184 pikë në 562 ndeshje, renditja në fjalë përbëhet edhe nga Real Madrid, Celtic, PSG, Bayern Munich dhe Benfica. Referencë për këtë llogaritje është “Transfermarkt”. Më poshtë, përmes info-grafikut përkatës, mund të zbuloni shtatë skuadrat, që grumbulluan më shumë pikë në 10 vitet e fundit: