Fëmijët janë stresues. Sa më shumë fëmijë të keni, aq më shumë stres do iu duhet të menaxhoni.Hulumtimi i fundit sugjeron që të pasurit fëmijë mund të krijojë një lidhje potenciale me rrezikun në rritje të sëmundjes kardiovaskulare.

Ky hulumtim vjen nga studimi i Rrezikut të Aterosklerozës në Komunitete (ARIC), i cili pasoi me më shumë se 8,000 gra nga të gjithë Shtetet e Bashkuara, i cili zgjati 30 vite.

Studiuesit zbuluan se sa më shumë fëmijë te ketë një grua, aq më shumë ka gjasa që ajo të zhvillojë sëmundje, goditje dhe dështim të zemrës më vonë në jetë.

Gratë që kishin tre ose më shumë fëmijë ishin 26 për qind me më shumë gjasa të përjetojnë sëmundje të zemrës sesa gratë me një ose dy fëmijë.