Me datë 21 mars 2019, në ambjentet e Radio Televizionit 21 në Kosovë, me nismen e Ambasadorit te RSH-së në Kosovë, SH.T.Z. Qemal Minxhozi, u organizua një mbrëmje gala, ku morën pjesë nivele të larta të institucioneve të Kosovës Kryeministri i Republikës së Kosovës SH.T.Z. Ramush Haradinaj, Nënkryetari i Kuvendit të Kosovës, SH.T.Z. Xhavit Haliti, Zëvendëskryeministri i Parë dhe Ministrit të Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës, SH.T.Z. Behgjet Pacolli, si dhe personalitete të tjera të mirënjohura në Kosovë. Kesaj mbremje iu bashkua edhe Trupi Diplomatik i akredituar në Republikën e Kosovës.

Moren pjese Ambasadori amerikan, Ambasadorja Kroate, i Ngarkuari me Pune i Maqedonise se Veriut, Shefja e Zyres Greke etj.