Në përfundim të takimit me ministren Besa Shahini, grupimi i gjashtë pedagogëve kanë dalë me një deklaratë për mediat.

Ka qenë Mark Marku, ish deputet e kandidat per deputet i PD-se ai që ka folur në emër të asambleve të pedagogëve. i shoqeruar nga Rezart Prifti (keshilli kombetar i PD-se) dhe komunisti Jani Marka, .

Ai u shpreh se nuk moren zgjidhje nga ministrja per kerkesat e tyre.

“Ne diskutuam për kërkesat e parashtruara nga studentët e pedagofët. Do presim venmdimin e ministres e më pas do u drejtohemi trupave të pedagogëve.

Ministria u përpoq të na mbushte mendjen se sa i mirë ishte pakti i qeverisë me arsimi. Nëse kolegët di bien dakordë për grevë të përgjithshe, po, por duke mbëshjtetur studentët.

Mbështetje apo ngujim, të çdo forme të ndryshme të rezistencës. Mjafton të jetë paqësore. Brenda dy apo tre ditëve do të kemi mbledhjene e asamblesë për të paraqitur qendrimin tonë”-tha Marku.