Kryeministri Rama u pyet në studion e Open nëse ka një plan për të ruajtur sigurinë në zgjedhjet e 30 Qershorit nga aktet e dhunës së opozitës. Sipas tij, nëse kjo situatë do të ndodhte, kjo nuk do të ishte më një cëshjte politike, por kri*minale e opozitës, pasi si e tillë parashikohet nga kodi penal.

“Parapërfytyroni sikur kjo të khtehej në normë dhe çdo opozitë t’i jepte vetes të drejtën që unë mund të kërcënoj me shkatërrim të rendit kushtetues dhe unë mund të kërcënoj vendin tim, që o bëhet si them unë o nuk bëj zgjedhje. Kjo është kriminale, kjo hyn te kodi penal, nuk është më politike. Shkruhet në kod se cfarë i gjen ata që i bien ndesh insitucioneve themelore demokratike”, tha Rama.