Pas Aleancës për Shqipërinë Europiane me në krye Partinë Socialiste, një tjetër koalicion është regjistruar sot në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve. Në KQZ është regjistruar një koalicion i dytë me 7 parti me emrin “Shpresa për Ndryshimin”. Ky është koalicioni opozitar që regjistrohet në KQZ për zgjedhjet e 30 qershorit dhe do të garojë përballë maxhorancës për 12 bashki të vendit.

“Të vetëdijshëm se rruga e vetme kushtetuese për përtëritjen dhe zhvillimin e një shoqërie demokratike është pjesëmarrja në proceset e saj zgjedhorë,
të shqetësuar se rrethanat politike të tanishme në Shqipëri po ndikojnë për krijimin e një klime mosbesimi në vlerat e institucioneve demokratikë,
Ne si një grup i partive politike opozitare kemi vendosur së bashku për të marrë pjesë në zgjedhjet e ardhshme vendore si koalicion me emërtimin ‘Shpresa për Ndryshimin’.
Nëpërmjet kësaj letre, partitë politike të poshtëshënuara po i drejtohen Komisionit Qendror të Zgjedhjeve për regjistrimin e tyre si koalicion në zgjedhjet e ardhshme vendore” thuhet në kërkesën e partive, disa prej tyre ish-aleate të PD.

PARTITË

Aleanca Kuq e Zi

Bashkimi Liberal Demokrat

Demokracia e Re Europiane

Aleanca Popullore

Partia Balli Kombëtar

Partia Emigracioni Shqiptar

Partia Ora e Shqipërisë