Hëna e të korrave mbrëmjen e sotme në 13 premton të mahnitë fansat e astronomisë në të gjithë botën por shumë prej tyre mendojnë se kjo do të shënojë fundin e njerëzimit.

Hëna e të Korrave është një nga spektaklet më të të bukura të astronomisë.

Shfaqja e Hënës së plotë sot ndodh vetëm një herë në 20 vjet.

Jo vetëm që Hëna e plotë do të ngrihet rreth kohës së perëndimit të diellit, por do të jetë gjithashtu një mikro Hënë edhe më e vogël se zakonisht.

Në disa pjesë të botës, ajo gjithashtu do të arrijë kulmin para mesnatës së të premtes së 13 shtatorit.

Ngjarja e rrallë ka ngjallur entuziazëm në të gjithë botën dhe madje shumë emocione.

Por ndërsa fansat e astronomisë do të presin me durim për të parë fenomenin, disa mosbesues do të presin që bota të marrë fund. Genevieve Brazel, e cila monitoron ngjarjet që mund të sinjalizojnë fundin e njerëzimit, beson se rrënimi fillon të hënën e korrjes.

Genevieve tha që ajo kishte parë një ëndërr nga Zoti që i tha: “Është e menjëhershme”.