Qyteti i Sarandës i njohur për plazhet mahnitëse, ujin e kristaltë dhe monumentet e shumta natyrore ‘u pushtua’ këtë javë nga rreth 5500 turistë të huaj.

Gjatë ditëve të javës në Sarandë mbërriti kroçera “Costa Victoria” me flamur italian me 1457 turistë në bord, korçera “Cruiz Veendam” me 1293, si dhe kroçera “MSN Musica” me 2636 turistë.

Porti i Sarandës bën të ditur për ATSH-në se “në bordin e kroçerës ka turistë nga Austia, Belgjika, Brazili, Bullgaria, Danimarka, Gjermania, Hungaria, Irani, Italia, Spanja, Zvicra, Ekuadori, Polonia, Rusia, Uruguai, Zelanda e Re, etj.

Turistët e huaj vizituan pikat turistike të Sarandës si Butrintin, Ksamil, Syrin e kaltër, kalanë e Lëkurësit, Mesopotamin, etj.

Saranda po tërheq gjithnjë e më shumë turistët e huaj , ku vetëm për këtë vit në portin e qytetit bregdetar kanë rezervuar 42 kroçera.

Kapiteneria e portit dhe autoritetet e tjera që operojnë në të ofrojnë mbështetje maksimale për turistët.

Gjatë javës që lamë pas, rreth 3784 turistë të huaj mbërritën në qytetin e Sarandës, i konsideruar si një vendet më të bukura të rivierës shqiptare.