Lëkura e fytyrës ka tendencë të thahet gjatë ditëve të ftohta, jo vetëm për shkak të ajrit të ftohtë por edhe për shkak të ndryshimeve që organizmi pëson.

Sipas “The Guardian”, gjëja më e rëndësishme që duhet bërë është përdorimi i ndonjë kremi hidratues, i cili përmban më shumë yndyrë se zakonisht.

Gjithashtu është shumë e rëndësishme të minimizoni ekspozimin e lëkurës ndaj agjentëve, të cilët e zvogëlojnë sasinë e yndyrës natyrale që lëkura e përmban.

Një metodë tjetër, që këshillohet nga ekspertët e dermatologjisë është edhe përdorimi i ujit të ngrohtë.

Sigurohuni që të përdorni ujin sa më të ngrohtë kur bëni dush dhe kur e pastroni fytyrën.