Sipas studimit të Antony Karelis, një profesor i shkencave të stërvitjes në Universitetin e Kebekut në Montreal, thuhet se mesatarisht seksi zgjat 5.4 minuta dhe në këto minuta ju digjni rreth 17 kalori.

Por nëse në këtë përllogaritje përfshini 25 minuta seks në një akt atëherë ju do të digjni 69 kalori për femrat dhe 100 kalori për meshkujt…njëjtë sikur të keni ecur për një milje. Ka shumë arsye për të bërë seks por tani mund të shtoni edhe një të re nëse nuk e keni ditur më parë.j.j